vineri, 29 august 2014

Crinul-legenda si simbol


Legenda Crinului
Legenda spune ca traia pe vremuri o vrajitoare deosebit de rea si de puternica. Se facea ca tot ceea ce atingea aceasta vrajitoare se prefacea in stana de piatra. Daca insa se atingea de un copil, acesta era prefacut intr-o floare. Pe acea vreme, traiau doi copii, frate si sora, care nu aveau parinti si plecasera in lumea larga pentru a-si gasi o familie.



Cei doi copii ajung la castelul vrajitoarei si, apropiindu-se prea mult de castel, fata este prefacuta intr-o floare. Baiatul dorind sa isi salveze sora cere ajutorul Zanei Florilor, care ii da o floare care sa il ajute sa isi salveze sora. Se pare ca aceasta floare daca atingea un obiect fermecat de vrajitoare rupea vraja care il cuprinsese. Cu ajutorul acestei flori, baiatul reusi sa isi descante surioara si sa o transforme pe aceasta la loc in fata. Cei doi incearca apoi sa fuga, dar sunt prinsi de vrajitoare, care ii preschimba in doi crini, doua flori albe al caror miros te face sa nu te poti apropia de ei. Ideea era ca nimeni sa nu se poata apropia de ei cu floarea fermecata pentru a-i salva.

Limbajul Crinului
Crinul este in general o floare care se face cadou in contexte formale, neimplicand relatii puternice.Cel care face cadou unei femei un Crin o respecta pe aceasta, iar barbatul care daruieste iubitei un Crin o considera pe aceasta perfecta si se considera nedemn de ea si de iubirea ei. Femeia careia ii plac Crinii are multa grija de aspectul ei fizic si se respecta foarte mult, considerand ca foarte putine lucruri sunt suficient de bune pentru ea.
Crinul este simbolul puritatii, sa nu uitam ca este mentionat si in Biblie. Arhanghelul Gabriel a venit sa-i vesteasca Fecioarei Maria ca va naste un prunc sfant, pe fiul lui Dumnezeu.El a intampinat-o pe Maica lui Dumnezeu cu un crin, simbol al puritatii, inocentei si perfectiunii.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu