marți, 2 septembrie 2014

Topazul-"Diamantul sasesc"



Culoare-galben-auriu, albastru, transparent, rosiatic-roz, verde
Aspect-cristale transparente, cu varfuri, adesea mici si fatetate sau pietre mari
Frecventa-usor de gasit in magazinele de specialitate, cel roz-rosiatic este rar
Ocurente-SUA,  Mexic,  India, Australia, Africa,  Pakistan



Caracteristici: Piatra carifelata, empatica, care dirijeaza energia acolo unde este cel mai mult nevoie de ea. Calmeaza, vindeca, stimuleaza, reincarca si aliniaza meridianele corpului.
Favorizeaza adevarul si iertarea. Arata calea, pune in evidenta obiectivele si evidentiaza resursele interioare. 
Acest cristal suscita credinta si alunga incertitudinea. Energia sa aduce bucurie, gnerozitate, abundenta si sanatate. Conform traditiei, este o piatra a iubirii si a norocului care ajuta la implinirea obiectivelor. Extrem de pozitiva atat pentru  afirmatii si manifestari, cat si pentru vizualizare. Se spune ca fatetele si varfurile lui cristal de topaz poseda energii atat pozitive cat si negative de-a lungul carora poate fi focalizata o petitie catre univers si apoi manifestata in planul terestru. Este excelent pentru purificarea aurei si inducerea relaxarii, topazul alunga tensiunea de la toate nivelele si accelereaza dezvoltarea spirituala. In plan psihic, topazul ne ajuta la descoperirea propriilor bogatii interioare.
 In plan mintal, topazul faciliteaza rezolvarea problemelor si este foarte util artistilor. Topazul inlesneste exprimarea ideilor si confera perspicacitate.

Efecte tamaduitoare: Pune in valoare sanatatea. Usureaza digestia si combate anorexia, restabileste simtul gustului, fortifica nervii, stimuleaza metabolismul. Sfata Hildegard de Birgen recomanda elixirul de topaz pentru claritatea viziunilor.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu